Jonge Mechelaars kajakken in VS voor wereldtitel

Uit Gazet van Mechelen

Jonge Mechelaars kajakken in VS voor wereldtitel

MECHELEN – Huisvest Mechelen over twee weken een of meerdere wereldkampioen(en)? Het kan. Momenteel zijn zes jonge kajakkers stevig aan het trainen op de Leuvense Vaart, volgende dinsdag vertrekken ze richting de VS om een gooi te doen naar de wereldtitel wildwaterkajak.

Ze zijn tussen de zestien en de negentien jaar oud, aangesloten bij de Koninklijke Cano Club Mechelen en – op één Kontichnaar na – allemaal Mechelaars. Ze, dat zijn: Bram Sikkens, Jan Vanhecke, Willem Renders, Robin Van Beeck, Jorinde Vanderzypen en Janna Lomelino. Samen vormen de zes jongeren het team dat volgende week België vertegenwoordigt op het Wereldkampioenschap wildwaterkajak in het Amerikaanse Nantahala (North Carolina).

De twee oudste kajakkers, Bram en Jorinde, treden aan bij de U23, de overige vier bij de juniors. Tijdens het schooljaar trainen de atletische studenten zo’n zes keer per week, dezer dagen ligt de frequentie op tien trainingen per week. Hun ambities? “We zien wel, maar top-5 zou mooi zijn”, klinkt het bij de jongeren, die de ambitie koesteren om ooit op het podium van EK of WK te staan.

Voor Bram Sikkens, die vorig jaar in Bosnië Herzegovina Europees kampioen werd bij de junioren en vorige maand in Wenen nog zestiende eindigde op het WK bij de senioren, liggen de verwachtingen al iets hoger. “Ik ben bij de U23 bij de jongsten, maar wil zo hoog mogelijk op de ranglijst”, aldus de jonge topsporter.

Lees het artikel op GVA

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *