Wat na initiaties?

Lid worden van KCCM.

PRINT ONDERSTAAND FORMULIER AF, VUL HET VOLLEDIG IN EN BRENG HET MEE NAAR DE CLUB.

Laat ook het medisch formulier VKKF invullen door je geneesheer.

Aanvraag nieuw lid 2019

medisch-formulier_vkkf

Na een algemene initiatie kan iedereen zich uitleven in een van de vele kajakdisciplines. KCCM is recreatief en competitief actief op vlak water en op stromend water. We nemen deel aan rivierafdalingen, vlakwaterwedstrijden, marathons, toertochten en slalomwedstrijden. Kajakpolo en rodeo zijn andere disciplines die in onze club niet beoefend worden. Over alle disciplines vind je informatie op de website van de kajakfederatie: www.vkkf.be
In het begin is het belangrijk nog een tijd in groep te varen zodat je meer ervaring kunt opdoen. Dit kan op volgende trainingsmomenten:

  • dinsdag en donderdag om 19u00
  • zaterdagnamiddag om 15u00
  • zondagvoormiddag om 10u00

Volgende mensen zullen je graag opvangen en met hun jarenlange ervaring en liefde voor de kajaksport verder begeleiden:

  • Herman Naegels
  • Paul Rombauts
De vaarkriebel laat je niet meer los!

In onze club worden diverse disciplines gevaren. Vandaar dat er ook verschillende boottypes beschikbraar zijn in de club. Niet alle boten zijn clubboten maar een groot deel ervan zijn privéboten. Vraag steeds aan de begeleiders welke boot je het best kunt en mag gebruiken. In de eerste periode na de initiatielessen is het belangrijk de juiste vaartechniek goed te leren beheersen. Hoe meer je komt varen hoe rustiger je in de zult zitten en hoe sneller je vorderingen zult maken.

Initiatie 'varen op rivier'

Als je je goed in je boot voelt, moet je zeker ook eens varen op rivier proberen. Stromend water is anders dan de vaart. De Dijle, de Nete, de Viroin en wie weet, later, de Warche, de Lomme of de hode Lesse. Rivieren zijn er in soorten; de ene is heel bochtig, over de andere hangen takken, soms stroomt het snel, dan weer trager, maar het is altijd genieten in volle natuur.

Stromend water vraagt aangepaste vaartechnieken, daarom organiseert KCCM af en toe initiaties riviervaren voor beginnende vaarders en recreanten.

Je leert er onder begeleiding veilig varen op stromend water. De initiaties gaan door op een zaterdag of zondag. Een keer per jaar proberen we een weekend te organiseren. Als je de smaak echt te pakken krijgt, kan je in de winter rivierafdalingswedstrijden varen of deelnemen aan de recreatieve tochten. Aankondigingen vind je op het prikbord, de website of via e-mail.
Wil je er meer over weten, spreek dan Paul Rombauts, Frank Schoeters of Veerle Geets aan of stuur een e-mail naar veerle.geets@ovam.be

Wat heeft KCCM nog te bieden?

Naast de inspanning op het water wordt er ook in onze club tijd besteed aan het sociaal contact. In onze gezellige clubbar kan je genieten van allerlei lekkere dranken tegen democratische prijzen.
Ook de activiteiten van het Catering-team zijn een aanrader. De jaarlijkse mosselavond, Sint-Niklaasfeest zijn data die heel wat leden niet willen missen. Dus kijk regelmatig naar de website van de club of breng een bezoek aan de bar zodat je tijdig geïnformeerd bent over deze evenementen.

Vaarkledij - Vaarmateriaal

Om de kajaksport comfortabel te kunnen uitoefenen is het belangrijk goed materiaal te hebben. Naast een boot en een paddel die je in het begin meestal kunt gebruiken van de club zijn er nog een aantal essentiële zaken die van belang zijn. Draag zeker in de beginperiode steeds een zwemvest als je op het water gaat. Zorg ervoor dat je altijd reservekleding hebt zodat je na het varen droge kleding kunt aantrekken.
De clubbloesjes zijn vervaardigd uit stoffen die optimaal ventileren, isoleren en beschermen. Deze kledij is geschikt voor zowel recreatief als intensief sporten. Ook voor ander sportmateriaal zoals regenjasjes, paddelzakjes voor de winter, zwemvest, ... kan je je best informeren door ervaren mensen.

Wedstrijden

Van zodra je gaat deelnemen aan wedstrijden zal het bestuur u een peter/meter aanduiden. Deze persoon zal je bijstaan en helpen zodat je te weten komt wat hier allemaal komt bij kijken.