Koninklijke Cano Club Mechelen

NieuwsFlash: JULLIE WAREN GEWELDIG!!

Het Bk lijn en onze eigen propaganda wedstrijd zijn achter de rug. En wat waren dat mooie weekenden. Sportief werden er goede resultaten gehaald en op het niet sportieve liep alles op rolletjes. Wedstrijden starten op tijd, uitslagen waren correct en hamburgers waren lekker en dan hebben we het nog niet over de sloten bier die zijn verorberd. En dat allemaal dankzij jullie; vaarders, ouders van vaarders en alle andere vrijwilligers. Door jullie inspanningen is er bovendien genoeg geld ingezameld om de aankopen van dit jaar te financieren, en zo ruimte te laten voor nieuwe investeringen in 2022. Maar het aller,aller belangrijkste is en blijft de fun die iedereen heeft gehad op en ook naast het water.

Bedankt!!

Uitnodigingen in bijlage

In bijlage vinden jullie de verschillende uitnodigingen die er gestuurd zijn. Dit gaat niet alleen over wedstrijden maar ook over andere zaken aan jullie om te zien wat je eruit wil pikken.

Toertocht

Ook dit jaar is er weer een Ronde van Mechelen. Deze toertocht vindt meestal plaats in het voorjaar maar door het vermaledijde corona virus is het dit jaar wat later. We vonden het daarom een goed idee om daar gebruik van te maken en een einde seizoen feestje/bbq te bouwen.

Iedereen doet natuurlijk mee met deze toertocht en ook ouders die eens willen proeven van zo’n tocht kunnen het laatste stuk meevaren in een capri. Wij zorgen er wel voor dat die boten naar de start worden gebracht. Na afloop is er dan een Knal Barbecue op de parking van de club. €12.50 is geen geld en we verdienen er ook niets aan, maar dat mag ook eens

Inschrijven voor 27 oktober bij Erik via : casa.verduyckt@telenet.be

Donkere tijden, verlichte zielen

Het is weer zover we varen terug in het donker. Dit betekent dat iedereen weer verlichting op zijn boot dient aan te brengen. Ook het dragen van een zwemvest is vanaf nu weer verplicht. Voor er weer slimme mensen komen uitleggen hoe het vaarreglement de verlichting beschrijft willen we even uitleggen waarom we een permanente verlichting verplichten als club zijnde.

De beroepsschippers weten graag wat er voor hun schip gebeurt. Niet om jullie dan te kunnen opjagen maar om te zorgen dat er niet over jullie heen gevaren wordt. Deze mensen hebben, zeker bij winterse omstandigheden, meer moeite om hun schip recht te houden als je denkt. De afspraken die met de beheerders van de vaart zijn gemaakt zijn  dus simpel; zonder lichtjes mag er niet meer gevaren worden. Als club staan we hierachter, want veiligheid en plezier moeten samen kunnen gaan.

Helaas zijn er al jaren enkele leden die zich hier totaal niet aan willen houden wegens zeer onduidelijke redenen. Ze riskeren dus het plezier van iedereen te bederven.

Ligplaatsen botenloods en containers

Het ledenaantal in de club is momenteel aan het groeien en dat is een goede zaak. Het betekent wel dat er meer boten moeten opgeslagen worden in de loods en deze loods groeit helaas niet mee. Hoewel er geruchten verspreid worden dat “het bestuur” een 20-tal ligplaatsen achterhoudt moeten we dit toch tegenspreken. Natuurlijk zijn we een bende idioten die er alles aan doen om jullie plezier te vergallen en blijkbaar zijn we er nog goed in ook, maar ligplaatsen verstoppen is ons tot op heden niet gelukt.

Wel moet er iets gebeuren om iedereen de mogelijkheid te geven om zijn boot kwijt te kunnen, dus:

Eric Verduyckt is de enige persoon die plaatsen aanduidt

Vaste plaatsen bestaan niet. Gebruik in het verleden geven geen rechten voor de toekomst

Boten worden geplaats volgens gebruik, weinig gebruikt op minder goede plaatsen, niet gebruikte boten gaan naar de container (ook al liggen ze al 20 jaar in de loods)

Derogatie Ardense rivieren

Momenteel zijn er wat moeilijkheden met de toelatingen voor het bevaren van de Waalse rivieren. Totdat het is opgelost zullen we op enkel rivieren niet meer mogen varen. Voor KCCM zijn dit de Lienne,  en Hoge Lesse die populair waren om te trainen. Dit betekent echter niet dat alles stilligt. We kunnen nog naar de Lesse van Barbouillon tot Chanly en ook nog naar de Salm van “het frituurke” tot aan de uitstap plaats in Coo. (wel op tijd stoppen😊). Eerder uitstappen is helaas verboden en er wordt ook op gecontroleerd.  De lage Lesse blijft ook toegankelijk en Ambleve en Ourthes zijn op bepaalde trajecten ook te bevaren

Onze eigen wedstrijd op 19 december zal misschien niet doorgaan op de Lienne maar een wedstrijd zal er zeker op plaats vinden: Save the Date

Ditjes en Datjes

Als je voor een gelegenheid materiaal van de club zou willen lenen is (meestal)geen probleem. Maar wel even vragen op voorhand.

Het gebruik van clubboten is normaal betalend. Als je op de vaart af en toe een afdaler gebruikt tijdens de winter mag dit zonder extra kosten. Gebruik op de rivier mag ook mits een vergoeding van €5 per dag per boot. Over te maken aan de penningmeester. We rekenen erop dat jullie dit spontaan zullen doen. Deze opbrengsten zijn nodig voor het materiaal dat onze zeer creatieve nieuwe materiaalmeesters  (gesteund door de meester zelf; Alain) verbruiken voor de reparaties. Ze zullen ook eindelijk de kleine paddels in orde brengen.

En de rest sparen we tot de volgende Flash

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_BEDutch