Na de initiaties

Word lid van onze club

Print het formulier voor het lidmaatschap af, vul het volledig in en breng het mee naar de club.

Word lid

Laat ook het medisch formulier van het VKKF invullen door je geneesheer.

Medisch formulier

De vaarkriebel laat je niet meer los

Na de algemene initiatie kan iedereen zich uitleven in een van de vele kajakdisciplines. KCCM is recreatief en competitief actief op vlak water en op stromend water. We nemen deel aan rivierafdalingen, vlakwaterwedstrijden, marathons, toertochten en slalomwedstrijden. Kajakpolo en rodeo zijn disciplines die in onze club niet beoefend worden. Over alle disciplines vind je informatie op de website van de kajakfederatie VKKF.

Alle disciplines

 

 

Trainingsmomenten

In het begin is het belangrijk nog een tijd in groep te varen zodat je meer ervaring kunt opdoen. Dit kan op volgende trainingsmomenten:

Dit kan tijdens de openingsuren van de club.

 

 
 
 
 

 

 

Nieuwe boottypes

In onze club worden diverse disciplines gevaren. Vandaar dat er ook verschillende boottypes beschikbaar zijn in de club. In de eerste periode na de initiatielessen is het belangrijk de juiste vaartechniek goed te leren beheersen. Hoe meer je komt varen hoe rustiger je zult zitten en hoe sneller je vorderingen maakt. Niet alle boten zijn clubboten maar een groot deel ervan zijn privéboten. Vraag steeds aan de begeleiders welke boot je het best kunt en mag gebruiken.

 

Initiatie varen op rivier

Als je je goed in je boot voelt, moet je zeker ook eens varen op rivier proberen. Stromend water is anders dan de Leuvense Vaart. De Dijle, de Nete, de Viroin en wie weet, later, de Warche, de Lomme of de hode Lesse. Rivieren zijn er in soorten; de ene is heel bochtig, over de andere hangen takken, soms stroomt het snel, dan weer trager, maar het is altijd genieten in volle natuur.

Stromend water vraagt aangepaste vaartechnieken, daarom organiseert KCCM af en toe initiaties riviervaren voor beginnende vaarders en recreanten.

Je leert er onder begeleiding veilig varen op stromend water. De initiaties gaan door op een zaterdag of zondag. Een keer per jaar proberen we een weekend te organiseren. Als je de smaak echt te pakken krijgt, kan je in de winter rivierafdalingswedstrijden varen of deelnemen aan de recreatieve tochten. Aankondigingen vind je op het prikbord, de website of via e-mail.

 
 

 

 

Andere activiteiten

Naast de inspanning op het water wordt er ook in onze club tijd besteed aan het sociaal contact. In onze gezellige clubbar kan je genieten van allerlei lekkere dranken tegen democratische prijzen.
Ook de activiteiten van het Catering-team zijn een aanrader. De jaarlijkse mosselavond is bijvoorbeeld iets dat heel wat leden niet willen missen. Dus kijk regelmatig naar de website van de club of breng een bezoek aan de bar zodat je tijdig geïnformeerd bent over deze evenementen.

Onze activiteiten

 

Materiaal en kledij

Om de kajaksport comfortabel te kunnen uitoefenen is het belangrijk goed materiaal te hebben. In het begin kan je boten, paddels en zwemvesten van de club gebruiken. Maar er zijn nog een aantal essentiële zaken van belang. Draag zeker in de beginperiode steeds een zwemvest als je op het water gaat. Zorg ervoor dat je altijd reservekleding hebt zodat je na het varen droge kleding kunt aantrekken.
De clubbloesjes zijn vervaardigd uit stoffen die optimaal ventileren, isoleren en beschermen. Deze kledij is geschikt voor zowel recreatief als intensief sporten. Ook voor ander sportmateriaal zoals regenjasjes, paddelzakjes voor de winter, zwemvest, ... kan je je best informeren door ervaren mensen.

Clubkledij kan je verkrijgen bij Guy De Prins

Klik op deze knop en kijk onderaan de pagina naar verkopers van kajakmateriaal.

Producenten kajakmateriaal